Shockwave


Hardloopblessurevrij.nl beschikt over een shockmaster 300 shockwave apparaat. Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat shockwave therapie voor meerdere aandoeningen een zeer effectieve behandelvorm is. Shockwave therapie is uitermate geschikt voor de behandeling van chronische aandoeningen aan pezen en spieren omdat het herstelreactie op gang brengt waar het lichaam zelf niet meer toe instaat is.


Shockwave therapie wordt beschouwd als een van de meest innoverende ontwikkelingen in de recente pijnbehandeling en heeft vaak binnen enkele behandelingen resultaat. Tachtig procent van de patiƫnten kan binnen 5 behandelingen geholpen worden.

Shockwave therapie kan gebruikt worden voor de behandeing van de volgende klachten:

  • Hielspoor
  • Achillespeesklachten
  • Jumpers knie (kniepees klachten)
  • Shint Splints of Mediaal Tibiaal Stress Syndroom
  • Triggerpoints en spierkramp
  • Spasticiteit in de kuiten.

Hoe ziet uw behandeling eruit
Uw eerste afspraak bestaat uit een intake waarbij er een lichamelijk en echografisch onderzoek wordt uitgevoerd om de ernst van uw klachten in kaart te brengen en de optimale behandelstrategie te bepalen.

Aansluitend volgt direct uw eerste behandeling waarna vaak al meteen een vermindering van de pijn optreed. Hierna vindt er een wekeliljkse behandeling plaats. De meeste patiƫnten zijn binnen gemiddeld 5 behandelingen van hun pijnklachten af. U wordt geholpen om indien gewenst weer op uw oude hardloopniveau terug te komen.

Kosten en vergoeding
Schokwave theraie is bij ons centrum een onderdeel van het fysiotherapeutischproces en wordt vaak, indien u aanvullend verzekerd bent, als zondanig door de verzekering vergoed. Er worden dus meestal geen additinele kosten in rekening gebracht.

Kwaliteit
Het expertise centrum Hardloopblessurevrij.nl is aangesloten bij de Nederlandse vereninging vor Musculoskeletale Shockwave Therapie & Echografie en heeft hiervan een 4 sterrren behoordeling gehad. Voor meer informatie kunt u hier terecht.


Placeholder