Klachten aan de binnenzijde van het onderbeen

Shin splints – Er wordt pijn gevoeld rondom het scheenbeen, aanvankelijk bij het einde van de hardlooptraining en/of wedstrijd. Wanneer de klachten toenemen wordr de pijn vaak al tijdens het hardlopen zelf ervaren. Wanneer de klachten voornamelijk aan de binnenzijde van het onderbeen worden gevoeld, gaat het vaak om een pijnlijke en een vermoeide gewaarwording. Worden de klachten met name aan de buitenzijde van het onderbeen gevoeld dan gaat het meestal om een meer branderig en krampachtig gevoel. De pijn is gelokaliseerd aanwezig maar kan uitstralen naar de voet.

Pijn aan de achillespees

Achilles tendinopathie – De meest voorkomende klacht bij een achilles tendinopathie is pijn tijdens sport of sportgerelateerde activiteiten, terwijl er geen pijn aanwezig is tijdens dagelijkse activiteiten. Rondom de achillespees kan het gezwollen en oedemateus zijn.

Pijn aan de voetzool ter hoogte van de hiel

Fascitis Plantaris – De pijn kan een kloppend, schroeiend of een scherp karakter hebben. De pijn treedt op aan het begin van de dag tijdens de eerste stappen of bij intensieve en/of langdurige belasting. De pijn verminderd in de loop van de dag, maar komt weer terug wanneer de intensiteit of de duur van de activiteit wordt vergroot. De pijn verergerd tevens door het lopen op de tenen, het lopen op blote voeten of bij traplopen. Vaak is de pijn al maanden of zelfs jaren aanwezig.

Deel het bericht

Een afspraak maken of meer informatie nodig?

Last van andere blessures?