Module Echografie


Hoe is het gesteld met met uw peesweefsel? Met deze module “echografie” leggen we de kwaliteit van de belangrijkste hardloop gerelateerde pezen in uw lichaam vast.
.

Placeholder

Wat is uw pees kwaliteit?

Voor slechts €45,= kunt u een afspraak bij ons maken om een echografisch onderzoek te laten uitvoeren. Met behulp van een echoapparaat worden de 4 belangrijkste hardloop gerelateerde pezen onder de loep genomen. Samen analyseren we de kwaliteit van deze structuren en krijgt u een rapport mee naar huis met de gevonden waarde.

Maak een afsrpaak

Werkwijze


In dit 20 minuten durende onderzoek worden de 4 belangrijkste hardloop gerelateerde pezen in kaart gebracht. Vervolgens worden de bevindingen met u besproken en wordt er een rapportage van deze bevindingen naar u gemaild.

De opname


Het echografisch onderzoek is pijn- en risicoloos en het onderzoek wordt uitgevoerd met een echoprobe (echokop). Dit onderzoek is vergelijkbaar met een echo-onderzoek bij zwangerschap.
Tijdens de opname is het mogelijk om mee te kijken zodat u zelf ook direct ziet hoe het er van “binnen” uitziet. De ervaren echografist zal tijdens het onderzoek ook het een en ander toelichten en eventuele vragen direct beantwoorden.


De pezen


Als eerste zal de pees aan de zijkant van de knie in kaart worden gebracht; de Iliotibiale band. Deze pees is vaak geïrriteerd als een hardloper te maken heeft met een hardlopers-knie.
Vervolgens zal de patellapees, aan de voorkant van de knie net onder de knieschijf, worden onderzocht. Hierna wordt het ech0grafisch onderzoek van de achillespees en de peesplaat onder de voet uitgevoerd. Deze peesplaat is vaak geïrriteerd bij hardlopers met hielspoor; fascitis plantaris. Natuurlijk wordt zowel het rechter- als linkerbeen/voet meegenomen in het onderzoek zodat een vergelijking mogelijk is.


De resultaten


Voor elke pees wordt de vorm/dikte, de echogeniciteit (grijswaarde) en de continuïteit vastgelegd, met tevens een longitudinale (lengte) opname en transversale (dwars) opname. Op deze manier is het mogelijk om de kwaiteit van uw pezen goed in kaart te brengen.
Deze bevindingen worden met u besproken en in een rapportage naar u gemaild.


Zie ook onze andere modules:


Module 1
Hardloopanalyse


Module 3
Sportpsychologie


Module 4
Medische sportkeuring