Sportfysiotherapie


portfysiotherapie is geschikt voor het oplossen van klachten die ontstaan zijn tijdens het sporten of klachten waardoor sporten niet meer mogelijk is. Het specifieke terrein van de sportfysiotherapie is behandelen van sportblessures; in de breedste zin van het woord. In het expertise centrum ‘hardloopblessurevrij.nl’ werken sportfysiotherapeuten die gespecialiseerd zijn in hardlopen en hardloopblessures. De sportfysiotherapeuten van het expertise centrum Hardloopblessurevrij.nl zijn gediplomeerde fysiotherapeuten met een vervolg opleiding sportfysiotherapie.

De medewerkers staan vermeld in het Centraal Kwaliteitsregister van het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF) en zijn lid van de Nederlandse Vereniging voor Fysiotherapeuten in de Sportgezondheidszorg (NVFS).
De NVFS is een erkende beroepsinhoudelijke vereniging van het KNGF. De NVFS en het KNGF zijn te vinden op het internet; www.Fysionet.nlwww.NVFS.nlwww.KNGF.nl.

Placeholder

Werkwijze

Wanneer u telefonisch of door middel van de mail contact met ons opneemt zal er met u een afspraak gemaakt worden bij ons in het expertise centrum.

Tijdens de eerste afspraak zal de sportfysiotherapeut u vragen stellen naar de reden van het bezoek. Vragen die bijvoorbeeld worden gesteld zijn:

  • Hoe is de hardloopklacht ontstaan?
  • Welke invloed heeft de klacht op het hardlopen?
  • Wat is het verloop van de hardloopklachten?

Na dit vraaggesprek (anamnese) volgt een lichamelijk onderzoek, waarbij de sportfysiotherapeut de houding en het bewegen onderzoekt, aan de hand van bewegingen en oefeningen van de gewrichten en spieren.
Verder wordt specifiek het lopen en hardlopen geanalyseerd en onderzocht met behulp van videoregistratie.

Maak een afspraak
Op grond van de verkregen onderzoeksgegevens wordt er een sportfysiotherapeutische diagnose en revalidatieplan opgesteld, zodat u zo snel mogelijk blessurevrij kunt gaan hardlopen. De sportfysiotherapeut zal samen met u dit revalidatieplan bespreken en indien geïndiceerd andere disciplines, zoals podologie, sportarts, etc., bij de revalidatie betrekken.
Wanneer er geen indicatie is voor sportfysiotherapie wordt overwogen of er mogelijk een indicatie is voor een andere therapie.

Vergoeding
U kunt overleggen met uw huisarts, sportarts en/of medisch specialist of sportfysiotherapie in uw geval gewenst is. In dat geval kunt u met een gerichte verwijzing van een arts naar een sportfysiotherapeut.
Het is echter tegenwoordig ook mogelijk om direct een afspraak te maken met een van onze medewerkers van het expertise centrum ‘hardloopblessurevrij.nl’. Hij/zij zal kijken of sportfysiotherapie nodig is en u eventueel doorverwijzen.

Het expertise centrum “Harloopblessurevrij.nl” heeft met de meeste zorgverzekeraars een contract. U krijgt de behandelingen vergoed in overeenstemming met de polis die u hebt afgesloten met uw zorgverzekeraar. Kijk dit dus van tevoren goed na zodat u niet voor verassingen komt te staan.


Placeholder